growmaniaks - Хидропоника

Всичко За Марихуаната

Like


Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Хидропоника

Хидропониката в днещно време се използва масово от градинарите по света както и от култиваторите на Joint.

Хидропоника

В днешно време аграрното стопанство е, много меко казано, зле. Като започнем от диктуваната от пазара концепция за масово отглеждане на един биологичен вид в огромни полета, което привлича всякакви т.нар. "паразити" и "вредители". Това води до употребата на пестициди. Изкуствените торове също са рутина в ежедневието на съвременния слабоумен комерсиален фермер. Всичко това, както и сами можете да се досетите, изтощава почвата, така че в нея да не могат да виреят дори и благоприятстващите за развитието на растението организми.
Темата за храненето и храните, които обработваме по всякакви начини, а после ядем, е изключително дълга, но това не е смисъла на тази статия. Умисъла на този блог, все пак, е да търсим по-добри алтернативи и да решаваме проблеми чрез уменията си, а не да правим анти-реклама.

Контра-интуитивно е да си мислим, че растения биха могли да се гледат без почва. Аз, първоначално, изпаднах в шок като чух за тази концепция, но ето ви предимства:
 • Растенията се развиват и дават своите плодове в пъти по-бързо
 • Можете да съберете повече растения на по-малко място
 • Системата е автоматизирана
 • Пести се до 80% от водата, която бихте ползвали за поливане
 • Не се ползват пестициди и изкуствени торове
 • Цялата система се употребява многократно, с години                                                            
 • Минимални усилия и разход за максимални резултати
 • Минимум възможност за вредители                                                                            
 • Възможност за креативни решения и адаптация към всяка ситуация
Недостатъци:
 • Системата трябва да функционира 24/7 и винаги да е снабдена с електричество, в противен случей растенията умират бързо (около 40 минути след спиране)
 • Нивата на pH, амоняк и нитрати трябва да се поддържат винаги в нормата
Сега ще кажете, че това не е приложимо в градски условия. Донякъде е така, но можете да осъществите малък експериментален проект, без да очаквате да се храните изцяло с домашната реколта. Всичко зависи от количеството слънчева светлина, която нахлува в дома ви. Това би могло да се хареса на интериорните дизайнери.Това е метод, тип хидропоника, за екологично отглеждане на растения с минимален разход на вода и енергия. Торта се извлича от аквариум с определени видове риби и микроорганизми. Водата циркулира чрез помпи от аквариума с рибите към съдовете, където се отглеждат растенията. Храните рибите, а те осигуряват хранителните вещества за микроорганизмите, които от своя страна поглъщат амоняка и образуват нитратите, необходими за развитието на растенията. Водата се връща в аквариума пречистена. Това, което трябва да осигурите на рибите е температура, храна и кискород, подходящи за техния добър живот. Микроорганизмите, които обръщат амоняка в нитрати, се появяват в системата ви сами. По този начин създавате пълна екосистема.